top of page

2015 Tff Futsal Ligi Başlıyor...

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 26.01.2015 tarih ve 56 sayılı toplantısında alınan kararla, 2015 Sezonu Futsal Ligi Statüsü yürürlüğe girdi.

İşte bazı önemli başlıklar...

-Futsal Ligi müsabakaları 16 il merkezinde düzenlenecek olup, müsabakaların yapılacağı iller Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanlıkları tarafından TFF’ye yapılacak başvurular ve sonrasındaki değerlendirmeler sonucunda belirlenir.

-Bir ilde en az 4 ve en fazla 8 kulüp Futsal Ligi’ne katılabilir. Bir ilde 4’ten daha az kulübün başvuru yapması halinde o ilde Futsal Ligi müsabakaları oynanmaz.

-İllerde gerçekleştirilecek olan Futsal Ligi İl Eleme Grubu müsabakalarına katılacak takımlar, yapılacak fikstür çekimi ile takım sayısına bağlı olarak bir ya da iki grup halinde tek devreli lig usulünde müsabakalarını oynarlar. Yalnızca 7 ve 8 kulübün katıldığı illerde müsabakalar iki grup halinde tek devreli lig usulünde oynanır. İki grup haline oynanan müsabakaların sonucunda grup birincileri tek maç eleme usulünde oynanacak karşılaşma ile il birincisi ve ikincisi olarak belirlenir ve Türkiye Finalleri’ne katılmaya hak kazanırlar.

-Türkiye Finalleri1. Grup Aşaması, 2. Grup aşaması ve Final Aşaması olarak üç kademeden oluşur. 

-Türkiye Finalleri 1. Grup aşamasında gruplar kura usulüyle belirlenir. Gruplar 4’er takımlı 8 grup olarak oluşturulur. Gruplarda aynı ilden takımların bulunmasına izin verilmez. Her grupta 2 il birincisi, 2 il ikincisi olacak şekilde grup kuraları çekilir. Türkiye Finalleri 1. Grup aşaması müsabakaları tek devreli lig usulünde TFF tarafından belirlenecek tarafsız sahalarda oynanır. 

-Türkiye Finalleri 1. Grup aşamasının sonunda gruplarında 1. ve 2. olan takımlar Türkiye Finalleri 2. Grup aşamasına katılmaya hak kazanırlar. Türkiye Finalleri 2. Grup aşamasında gruplar 4’er takımlı 4 grup olarak oluşturulur. Her grupta 2 grup birincisi, 2 grup ikincisi olacak şekilde grup kuraları çekilir. Türkiye Finalleri 2. Grup aşaması müsabakaları tek devreli lig usulünde TFF tarafından belirlenecek tarafsız sahalarda oynanır. 

-Türkiye Finalleri 2. Grup aşamasının sonunda gruplarında 1. Ve 2. olan takımlar final grubuna katılmaya hak kazanırlar. Grup 1.’leri, Grup 2.’leri ile karşı karşıya gelecek şekilde kuralar çekilir. Takımlar tek maç eleme usulüyle çeyrek final müsabakası oynarlar. Çeyrek final 3 müsabakalarını kazanan takımlar yarı final müsabakalarını oynarlar. Yarı final müsabakalarını kazanan takımlar final, kaybeden takımlar 3.lük, 4.lük müsabakası oynarlar. Finalde kazanan takım şampiyon olur. Final grubu müsabakaları TFF tarafından belirlenecek tarafsız bir sahada oynanır. 

-Kulüpler müsabakalar başlamadan 5 (beş) işgünü öncesinde kendi kulüplerine lisanslı en fazla 20 ve başka kulüplerden muvafakatini aldıkları en fazla 5 oyuncudan oluşan en fazla 25 kişilik geniş kadroyu TFF’ye bildirmek zorundadır. Geniş kadroda değişiklik yapmak mümkün değildir. 

-İllerde yapılan eleme grubu müsabakalarında Futsal Ligi’ne katılan kulüpler, kulübünün yazılı muvafakatını almak şartıyla, o sezon Futsal Ligi’ne katılmayan kulüplerden en fazla 5 lisanslı oyuncuyu geniş kadroya, bu oyuncuların 3’ünü müsabaka isim listesine yazabilirler. 

 

Statüyle ilgili bütün detaylara burdan ulaşabilirsiniz....

27.01.2015

Please reload

bottom of page